Τηλέφωνα κρατήσεων
(+30) 24340 71135
6945446332 – 6981892143
Αξιοθέατα

Αξιοθέατα

Σε αυτό το χωριό με την έντονη τουριστική ανάπτυξη, θα βρείτε ταβέρνες με υπέροχα παραδοσιακά φαγητά και το τοπικό τους τσίπουρο για να ζεσταθείτε τις κρύες νύχτες του χειμώνα, καφετέριες σε μοντέρνο στυλ αλλά και πολλούς μικροπωλητές με παραδοσιακά προϊόντα αλλά και μαγαζάκια με αντικείμενα όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα αναμνηστικά από την εκδρομή σας. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που χρονολογείται από το 1822, με το εντυπωσιακό του τέμπλο που είναι δημιούργημα Ηπειρωτών μαστόρων.

Ένα σημείο με υπέροχη θέα πάνω από την Ελάτη, είναι ο Κόκκινος Βράχος, όπου μεγάλα τμήματά του έχουν κόκκινο χρώμα και σε αυτό οφείλει και τ’ όνομά του. Αν είστε αναρριχητής, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας με τις πέντε διαφορετικού επιπέδου πίστες. Επίσης, με αφετηρία το χωριό, μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή Αρκουδότρυπα, που βρίσκεται στα 1.600 μέτρα, και εκτός από την απολαυστική θέα, μπορείτε να επισκεφθείτε το σπήλαιο της Αρκουδότρυπας, το οποίο είναι αποτέλεσμα γεωλογικών αλλαγών που συχνά παρατηρούνται στις κορυφογραμμές του βουνού.

Στην διαδρομή από τα Τρίκαλα προς Ελάτη αξίζει να επισκεφτείτε την Πόρτα Παναγιά, χτισμένη το 1283 στην κωμόπολη της Πύλης, καθώς και την τοξωτή γέφυρα πάνω από τον Πορταϊκό ποταμό, χτισμένη το 1514. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά μοναστήρια. Αυτά που λειτουργούν είναι η Μονή του Αγίου Βησσαρίωνος και η Μονή Γκούρας, και τα δύο στην περιοχή της Πύλης. Τα υπόλοιπα μοναστήρια στα χωριά Νεραϊδοχώρι, Πύρρα, Δέση και Γαρδίκι έχουν εγκαταλειφθεί.